به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی، جلسات نقد بررسی کتاب به میزبانی کتابخانههای عمومی شهرستانهای نهبندان، بیرجند و درمیان، برگزار شد.
نقد و بررسی کتاب «چگونه کودکان و نوجوانان را به مطالعه علاقهمند کنیم؟»
کتاب «چگونه کودکان و نوجوانان را به مطالعه علاقهمند کنیم؟» نوشته ماشاءالله کار بخش راوری در کتابخانه عمومی محتاج نهی شهرستان نهبندان نقد و بررسی شد.
این کتاب، راهنمای عملی برای والدین و مربیان است که مؤسسه فرهنگی مدرسه برهان(انتشارات مدرسه) آن را در سال ۱۳۹۲ و در ۱۸۳ صفحه به چاپ رسانده است.
کتاب مذکور به بررسی عواملی موثر بر میزان مطالعه افراد و دلایل اصلی مطالعه و فلسفه آن، میپردازد.
بر اساس این کتاب، مطالعه باعث آموزش غیرمستقیم مهارتهای زندگی است و توانایی افراد را برای بیان نیازها و خواستههایشان اعلام کرده و روش صحیح ارتباطگیری با سایر افراد جامعه را به ما میآموزد. کتابخانهها هم در ایجاد انگیزه مطالعه، نقشی بسزا دارند. اشاره به روشهای جالب اجرا شده در دیگر کشورها با موضوع نهادینه کردن کتابخوانی در جامعه نیز بسیار جالب و مفید است.
نقد و بررسی کتاب «کنترل خشم در خانواده»
نقد و بررسی کتاب «کنترل خشم در خانواده» با حضور بانوان فعال پایگاه بسیج «فاطمه الزهرا(س)» حاجیآباد شهرستان بیرجند در کتابخانه شهید مرتضی حاجیآبادی برگزار شد.
این کتاب را مریم کربلایی علیگل نوشته و انتشارات حدیث راه عشق آن را به چاپ رسانده است.
کتاب فوق شامل معرفی مهارت و کنترل خشم، بهویژه کنترل خشم در خانواده و نحوه برخورد با آن، طبق اصول اسلامی و دانش روانشناسی است.
فصل اول این کتاب به تعریف خشم و آثار مخرب خشم افسارگسیخته میپردازد و با ارائه یک آزمون علمی به شما کمک میکند، میزان خشم خود را محاسبه کنید. فصل دوم با عنوان «چرا خشمگین میشویم؟ » به بررسی علل و ریشههای خشم پرداخته است و با معرفی تفصیلی هر یک، تمرینهایی را نیز ارائه کرده است. فصل سوم با این عنوان که «چگونه خشم خود را ابراز کنیم؟» روشهای متفاوت ابراز احساسهای درونی افراد را معرفی میکند. بامطالعه دقیق این فصل میتوانید جایگاه خود را شناسایی کنید و ببینید جزء کدام گروه هستید. فصل چهارم به بررسی روشهای کنترل خشم پرداخته و بهترین زمان درمان و کنترل خشم رهاشده را یادآور شده و راههای عملی کنترل خشم را معرفی میکند. فصل پنجم بهطور اختصاصی به بحث روابط زن و شوهر و مبحث «کنترل خشم همسر» پرداخته و راهکارهای عملی آن را معرفی کرده است و فصل ششم «خشم کودکان» را موردبحث و بررسی قرار میدهد.
بامطالعه این کتاب میتوانیم بر احساسات خویش حاکم شده و در مواقع خشمگین بودن همسر، بهگونهای هیجانهای خود را مدیریت کنیم که شعلههای عصبانیت به زندگی مشترکمان آسیب نرساند و خویشتنداری را در خود تقویت کنیم.
نقد و بررسی کتاب «محض اطلاع»
کتاب «محض اطلاع» نوشته غلامعلی حداد عادل با حضور دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر بخش قهستان شهرستان درمیان در کتابخانه علامه امینی نقد و بررسی شد.
این کتاب، از سری کتابهای خاطرهنگاری است و به دلیل نوشته شدن بر اساس خاطرات یکی از مطلعترین و بانفوذترین اشخاص دربار پهلوی دوم از اهمیت و حساسیت خاصی برخوردار است. کتاب مذکور ۲۲۷ صفحه دارد و تحلیلی بر جلد هفتم یادداشتهای اسدالله علم است.
آخرین مجلّد از خاطرات علم که درواقع به لحاظ زمانی، اولین دفتر خاطرات وی است، وقایع اول اردیبهشت ۱۳۴۶ تا ۲۱ بهمن ۱۳۴۷ را در برمیگیرد.
نویسنده در خاتمه کتابش، از انقلاب اسلامی ایران با عنوان «جابجایی جدی هرم قدرت در ایران» نام برده و از به دست گرفتن حکومت توسط اقشار مستضعفی میگوید که برای مبارزه با ظلم و جور طاغوتیان، دل از همهچیز و همهکس بریده و با ایمان به خدا و تحمل شکنجههایی طاقتفرسا و استخوانساز، موجبات پیروزی انقلاب اسلامی نسلی جوان را فراهم آورده و به استبداد و خفقان حاکم بر جامعه دوران پهلوی خاتمه دادهاند.
بررسی کتاب «تنور و داستانهای دیگر»
جلسه نقد و بررسی کتاب «تنور و داستانهای دیگر» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی با حضور جمعی از دانش آموزان علاقهمند در مدرسه دخترانه بنتالهدی صدر شهر شوسف شهرستان نهبندان برگزار شد.
این کتاب شامل ۱۶داستان با فضایی ساده و صمیمی است که به قلم نویسندهای با مهارت منحصربهفرد در بیان خصوصیات کودکان و نوجوانان و رفتارشان نوشته شده است.